Stephen Curry, vedette van de Golden State Warriors
NOS SportAangepast

NBA-kampioen Golden State zal Witte Huis mijden

Van een invitatie is nog helemaal geen sprake, maar mocht president Donald Trump de basketballers van Golden State Warriors op het Witte Huis willen ontvangen, dan zal de nieuwe NBA-kampioen voor de eer bedanken. Diverse spelers van de kersverse titelhouder, onder wie vedette Stephen Curry, hebben zich in het verleden kritisch uitgelaten over de president van Amerika.

Het is gebruikelijk dat teams die kampioen worden in een van de vier grote sporten van Noord-Amerika - honkbal, basketbal, ijshockey en american football - een ontvangst krijgen op het Witte Huis.

Het besluit van de Warriors, die maandag Cleveland Cavaliers onttroonden, is nog niet officieel - ook al omdat er nog geen invitatie binnen is -, maar de weigering komt allerminst uit de lucht vallen. In november al, nog ver voor het begin van de play-offs van de Amerikaanse basketbalcompetitie, had Golden State-coach Steve Kerr al laten weten dat zijn ploeg bij herovering van de NBA-titel een eventuele uitnodiging zou afslaan.

Eerder dit jaar liet New England Patriots zich na het winnen van de Super Bowl wel huldigen op het Witte Huis, maar de american football-kampioen verscheen met een uitgedunde selectie bij president Trump.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl