In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

Familie Romy: 'Geraakt door medeleven, troost voor ons gezin'

De familie van de 14-jarige Romy uit Hoevelaken is zeer geraakt door alle steunbetuigingen en het medeleven na het overlijden van het meisje. Dat laat de familie weten in een verklaring.

Vanmiddag werd er in Hoevelaken afscheid genomen van het meisje. Volgens Omroep Gelderland stonden honderden mensen langs de route van de rouwstoet en was het indrukwekkend stil.

Bij de muziekkoepel stond de stoet stil voor een korte herdenking en een eerbetoon van de vriendinnen van Romy. Daar werden ook duiven losgelaten en muziek van Justin Bieber gedraaid. Het meisje is vervolgens in besloten kring begraven.

Hoevelaken neemt afscheid van Romy

"Het was een mooi en waardig afscheid waar de liefde voor Romy alom voelbaar was", schrijft de familie. "Het voelt alsof Hoevelaken, én mensen van ver daarbuiten, een arm om ons heen slaan. In deze zware tijd is dat een troost voor ons gezin."

Achterveld

De 14-jarige Romy werd anderhalve week geleden dood gevonden in Achterveld. Een jongen van 14 uit Lunteren is aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij het meisje heeft misbruikt en gedood. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de jongen een bekentenis afgelegd.

Advertentie via Ster.nl