Een betoger tegen Trump met een bordje waarin verwezen wordt naar de raadselachtige tweet van de president AFP

Een Democratisch lid van het Huis van Afgevaardigden in de Verenigde Staten wil in de wet vastleggen dat de president zijn tweets niet mag verwijderen. Ook moeten ze allemaal officieel gearchiveerd worden.

Michael Quigley heeft het voorstel de Covfefe-wet genoemd, naar het mysterieuze woord dat Trump onlangs per ongeluk twitterde. De tweet werd later verwijderd.

Privé-account

Trump communiceert graag via Twitter en dan niet via het officiële @POTUS-account, maar via zijn eigen @realDonaldTrump-account. Het gaat vaak om stevige uitspraken.

De woordvoerder van het Witte Huis bevestigde onlangs nog eens dat de tweets van Trump beschouwd moeten worden als officiële verklaringen van de president.

Het voorstel van Quigley is om de Presidential Records Act aan te passen. In die wet is al vastgelegd welke communicatie van de president bewaard moet worden in de nationale archieven. Quigley wil dat daar aan wordt toegevoegd dat ook communicatie via sociale media wordt gearchiveerd.

Met het wetsvoorstel heeft 'covfefe' en passant ook een betekenis gekregen; Quigley heeft er een acroniem van gemaakt. Het staat nu voor 'communications over various feeds electronically for engagement'.

Het is nog onduidelijk of het voorstel van Quigley haalbaar is.

STER reclame