Tweet van Trump
NOS NieuwsAangepast

Raadselachtige tweet van Trump over #covfefe maakt iedereen gek

Covfefe: het wordt waarschijnlijk het woord van de dag. Of van het jaar? Donald Trump plaatste vannacht een tweet die eindigde op het onbekende, niet-bestaande en raadselachtige woord en het houdt de gemoederen op sociale media nogal bezig. "Despite the constant negative press covfefe", twitterde de Amerikaanse president.

"Covfefe? Is dit een dronken tweet?", "is Trump tijdens het twitteren in slaap gevallen?", vragen mensen op sociale media zich af.

Hij twitterde het bericht om 02.00 uur Amerikaanse tijd. Een paar uur later was het bericht al 105.000 keer geliket en 84.000 keer gedeeld. De tweet is inmiddels verwijderd.

Inmiddels is er al zoveel aandacht voor het woord ontstaan, dat zelfs de domeinnamen op internet al zijn geregistreerd en uitverkocht.

En ergens in Californië heeft een vader al een nummerbord met het woord gekocht.

Trump heeft zelf ook gereageerd op de ophef. Hij twitterde iets na het middaguur: "Wie kan achter de echte betekenis van covfefe komen?"

De Amerikaanse president wilde waarschijnlijk 'press coverage' typen. Het internet heeft inmiddels heel wat andere ideeën over wat het woord zou kunnen betekenen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl