Max Verstappen in Montreal
NOS SportAangepast

Verstappen maakt zich nu al zorgen over volgend seizoen

Max Verstappen maakt zich zorgen. Grote zorgen. De Formule 1-coureur is er niet gerust op dat het met de huidige motor van Renault dit seizoen nog goedkomt. Maar ook over volgend jaar, zijn laatste contractjaar bij Red Bull, heeft hij nu al zijn twijfels.

"We wilden dit jaar met het team voor de wereldtitel gaan, maar daar zitten we nu ver vanaf", zei hij maandagavond in het tv-programma Peptalk.

'Enorm balen'

Verstappen reageerde teleurgesteld op recente uitlatingen van Renault dat Red Bull dit seizoen niet meer op grote 'updates' van de motor hoeft te rekenen.

"Daar maak ik me zorgen om, ook richting volgend jaar. Ik wil winnen. Ik denk dat dit team dat ook kan, absoluut. Je ziet dat de auto ook een stuk beter is geworden. Maar nu moet het vermogen nog komen. En op dit moment, zoals je hebt kunnen lezen, komt er niks meer. Er waren wel updates beloofd, maar er zijn er weinig gekomen. Dat is enorm balen."

De auto van Max Verstappen wordt weggeduwd in Montreal

Verstappen moest zondag tijdens de Grand Prix van Canada voortijdig de strijd staken door een accuprobleem. Hij reed op dat moment op de tweede plaats. Van de zeven races dit seizoen eindigde Verstappen alleen in China op het podium (derde). Drie keer al haalde hij de finish niet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl