Max Verstappen in de pitbox van Red Bull bij de GP van Canada
NOS SportAangepast

Lammers begrijpt de frustratie bij Verstappen wel

Geboeid hadden ze zitten kijken naar het optreden van Max Verstappen bij de Grand Prix van Canada. Jan Lammers en Louis Dekker zagen de bliksemstart van de Nederlander, die direct de tweede plaats achter de in Montreal onaantastbare Lewis Hamilton opeiste. Alles verliep geweldig tot de Red Bull-bolide van de Nederlander niet voor het eerst dit seizoen de geest gaf.

"Soms is het niet anders en moet je het ermee doen. Zo'n bolide maakt gebruik van geavanceerde en gecompliceerde onderdelen", zegt voormalig Formule 1-coureur Lammers over de motorpech die Verstappen trof.

McLaren

"Kijk naar Alonso. Die maakt dit al twee seizoenen mee bij McLaren, waar Honda de motoren levert. Alonso wordt ook gek", zegt Lammers. De Spanjaard leek in Canada op weg naar zijn eerste WK-punten, maar viel kort voor het einde weer uit.

"Accuproblemen, het is volstrekt logisch dat Verstappen woedend is", vult NOS-verslaggever Louis Dekker vanuit Canada aan. "Het is botte pech. Het is een lullig onderdeel, maar wel een ding dat het moet doen."

Adrenaline

Verstappen sprak in de pits van een "seizoen dat helemaal ruk is". Lammers neemt het op voor de jonge coureur. "Die jongen staat klaar voor anderhalf, twee uur racen. De energie je daarvoor wilt gebruiken, moet je nu al na een paar rondjes gebruiken om journalisten te woord te staan. Die jongen zit vol adrenaline", verklaart Lammers de bittere uitlatingen van Verstappen.

Lammers begrijpt de frustratie van Verstappen wel. Seizoen 2017 verloopt niet al te positief, Red Bull heeft ten opzichte van Ferrari en Mercedes de slag gemist.

Positief nieuws

"Het positieve nieuws is dat Red Bull in Canada toch in de buurt van Ferrari zat. En dat Max er bij de start zelf goed bij zat. Minder positief is dat als je naar de top-10 kijkt, meer teams aansluiten. Het gaat nog spannend worden", meent de oud-coureur.

De voortreffelijke start van Verstappen maakte grote indruk op Lammers en Dekker. Dat hij vervolgens in botsing kwam met Duitser Sebastian Vettel doet daar niet aan af. Verstappen raakte de vleugel van de WK-leider en daardoor was Vettel gedwongen zich in de pitstraat te melden. Het oponthoud ontnam hem voor een deel het uitzicht op een topklassering.

School vissen

"Max heeft gelijk als-ie zegt dat Vettel dan maar eerder moet remmen", oordeelt Louis Dekker. "Het is de beste start die ik van hem gezien heb." Lammers vindt dat Vettel zelf ook schuld heeft aan het voorval. "Het is net als bij een school vissen: je moet meebewegen. En dat vergat Vettel."

Lammers wijst nog even op de vreemde stemming bij Red Bull. "Tegenover de pech van Verstappen staat het ongelofelijke geluk van Ricciardo. Sergio Perez, Esteban Ocon en Sebastian Vettel maakten jacht op hem. Perez was de minste. Ricciardo kon zijn geluk niet op toen hij in zijn spiegel zag dat Perez de hele boel ophield. Dat leverde hem de derde plaats op."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl