Politie gisteravond bij het Philips Stadion
NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 10 juni: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen!

Vandaag zijn er zonnige perioden maar ook wolkenvelden. Het wordt tussen 19 en 24 graden. Morgen wordt het nog een paar graden warmer.

Wat is er gebeurd?

In Eindhoven is de politie gisteravond massaal uitgerukt vanwege een mogelijk geradicaliseerde man. Hij is aangehouden. De man, een bekende van de politie, was aan het filmen bij het stadion van PSV waar een concert van Guus Meeuwis aan de gang was. Hij kon geen goede verklaring geven voor wat hij aan het doen was en had geen kaartje voor het concert.

Het concert is rustig verlopen. Wel duurde het wat langer omdat de politie de bezoekers zo lang mogelijk in het stadion wilde houden.

Het publiek merkte tijdens het concert van Guus Meeuwis niets van het politieoptreden

Oranje heeft de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg gewonnen met 5-0. In Rotterdam scoorden Robben, Sneijder, Wijnaldum, Promès en Janssen. Wesley Sneijder is sinds gisteravond de speler die de meeste interlands heeft gespeeld voor Oranje: 131.

In dezelfde groep won Zweden in de allerlaatste minuut met 2-1 van Frankrijk. Beide landen hebben nu allebei drie punten voorsprong op Oranje.

Arjen Robben keek na afloop tevreden terug op de wedstrijd.

Robben tevreden over Oranje, maar baalt van nederlaag Frankrijk

De drie mannen die vorige week op de London Bridge met een busje inreden op voetgangers waren van plan een vrachtwagen in te zetten, zegt de politie. Ze wilden die huren, maar dat lukte niet vanwege betalingsproblemen.

De politie maakte verder bekend dat de aanslagplegers messen om hun polsen hadden gebonden, waarmee ze later instaken op voetgangers. In hun busje lagen molotovcocktails.

Het busje waar de daders van de aanslag in Londen gebruik van maakten

President Trump en zijn minister van Buitenlandse Zaken Tillerson hebben verschillende signalen afgegeven over Qatar, dat door omringende landen wordt geboycot.

Tillerson riep op een persconferentie landen als Egypte en Bahrein op om de boycot minder zwaar te maken. Hij zei ook dat de emir van het oliestaatje geldstromen naar extremisten onderschept. Trump haalde even later juist hard uit naar Qatar. Volgens hem is het land een geldschieter van terroristen.

De Amerikaanse minister Tillerson van Buitenlandse Zaken

Verder vandaag:

Voor het eerst wordt de Dag van Herstel gevierd in Nederland. Op deze dag vieren ex-verslaafden hun herstel. Het gaat niet alleen om alcohol- en drugsverslaafden, maar ook om mensen die zijn hersteld van een eetstoornis. Ze komen bij elkaar in Breda.

Bunkers langs de Nederlandse kust zijn vandaag te bezichtigen. Normaal zijn de bunkers, in de Tweede Wereldoorlog gebouwd als onderdeel van de Atlantikwall, gesloten voor het publiek.

Tom Dumoulin is een van de deelnemers in de Ronde van Zwitserland die vandaag van start gaat in de plaats Cham.

En op het tennistoernooi van Roland Garros in Parijs wordt om 15.00 uur de vrouwenfinale gespeeld. De strijd gaat tussen de Jelena Ostapenko uit Letland en de Roemeense Simona Halep.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl