Wesley Sneijder

Overtuigend Oranje verslaat Luxemburg met 5-0

Het Nederlands elftal heeft de WK-kwalificatiewedstrijd in Rotterdam tegen Luxemburg met 5-0 gewonnen. Bij rust was het 2-0 voor de ploeg van de nieuwe bondscoach Dick Advocaat.

Oranje is in WK-kwalificatiegroep A een plaats gestegen en staat nu derde. Bulgarije verloor uit met 2-1 van Wit-Rusland. Zweden won thuis met 2-1 van Frankrijk en staat nu eerste.

Nederland speelde op een enkele korte fase na een prima eerste helft en over de 2-0 ruststand mocht Luxemburg niet klagen. Oranje zette druk en kreeg via Arjen Robben en Vincent Janssen al vroeg kansen.

Ruime samenvatting Nederland-Luxemburg

Net toen Luxemburg wat onder de druk uitkwam, schoot Robben op aangeven van Wesley Hoedt in de 21ste minuut raak: 1-0.

Sneijder scoort

In de 34ste minuut luisterde Sneijder zijn record-interland (hij staat nu op 131 interlands, eentje meer dan Edwin van der Sar) én zijn 33ste verjaardag op met de 2-0. Memphis Depay bracht de jubilaris met een hakje in stelling.

Oranje kon na rust de draad van de eerste helft niet helemaal oppakken. Het tempo lag lager en Luxemburg verscheen vaker op de Nederlandse helft.

Het krachtsverschil bleef echter groot en de kansen voor Oranje bleven komen. Sneijder krulde de bal net naast en na een prachtige slalom leverde Robben een mislukt stiftje af.

Even later, in de 62ste minuut, schoot Georginio Wijnaldum uit de rebound beheerst raak vanaf de rand van het strafschopgebied.

Acht minuten later kopte de voor Depay ingevallen Quincy Promes via de grond de 4-0 binnen, uit een mooie voorzet van Stefan de Vrij.

Tegen de moegestreden Luxemburgers kon Oranje nu verder aan het doelsaldo werken. De schade voor de tegenstander bleef beperkt tot een hard ingeschoten penalty van Janssen, nadat de spits van Tottenham Hotspur zelf onderuit was gehaald door keeper Ralph Schon.