NOS VoetbalAangepast

Bosz krijgt beschikking over schaduwspits van 20 miljoen

Trainer Peter Bosz krijgt bij Borussia Dortmund de beschikking over Maximilian Phillipp. Naar verluidt maakt Dortmund 20 miljoen euro over naar SC Freiburg, waarmee Philipp tot de duurste aankopen in de clubgeschiedenis behoort.

Maximilian Philipp stapt voor 20 miljoen euro over van SC Freiburg naar Borussia Dortmund.

In zijn nog prille loopbaan degradeerde en promoveerde de 23-jarige Philipp al eens met Freiburg. Afgelopen seizoen hielp de schaduwspits zijn club met negen goals in 25 duels aan de zevende plaats, een plek die recht geeft op deelname aan de derde voorronde van de Europa League.

Topvijf transferuitgaven Borussia Dortmund

1. André Schürrle30 miljoen euro2016Chelsea
2. Henrikh Mkhitarian 26 miljoen euro2013Sjachtar Donjetsk
   Mario Götze26 miljoen euro2016Bayern München
4. Marcio Amoroso25 miljoen euro2001Parma
5. Maximilian Philipp20 miljoen euro2017SC Freiburg

Voor Freiburg is de transfer de grootste in de clubgeschiedenis. Dat record stond met 12 miljoen euro op naam van de Senegalese spits Papiss Cissé, die in 2012 verkaste naar Newcastle United.

Vierde aankoop

Philipp is al de vierde aanwinst van Borussia Dortmund deze transferperiode.

Ook middenvelder Mahmoud Dahoud (Borussia Mönchengladbach, 12 miljoen euro) en de verdedigers Ömer Toprak (Bayer Leverkusen, 12 miljoen euro) en Dan-Axel Zagadou (Paris Saint-Germain, transfervrij) spelen komend seizoen in Dortmund.

Zij zullen allen gaan werken onder de nieuwe trainer van Borussia Dortmund, Peter Bosz. De coach wilde bij zijn presentatie dinsdag niet ingaan op de vraag of hij spelers van Ajax zou willen meenemen naar zijn nieuwe club.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl