1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS NieuwsAangepast

'Verdachte in zaak-Savannah spijbelde al sinds vorig jaar'

De 16-jarige jongen uit Den Bosch die in verband wordt gebracht met de dood van de 14-jarige Savannah uit Bunschoten, is sinds augustus vorig jaar niet meer naar school geweest, meldt het Brabants Dagblad.

De jongen volgde een vmbo-opleiding aan het Van Maerlant in Den Bosch. Hij woonde bij zijn moeder en was nog niet bekend bij jeugdzorg en politie, schrijft de krant.

Volgens de directeur van de school deed een leerplichtambtenaar al onderzoek naar de spijbelende jongen. In een reactie op zijn website spreekt het Van Maerlant over een "oud-leerling van onze school", hoewel de onderwijsinstelling daarvan nog geen bevestiging zegt te hebben gekregen.

Opsporing Verzocht

In het tv-programma Opsporing Verzocht, dat vanavond werd uitgezonden, deed de politie een gerichte oproep aan mensen die meer weten over de fiets van Savannah. De zwarte transportfiets van het merk Cortina - met zwarte krat voorop - stond op slot en enigszins verdekt geparkeerd achter een boom in Hoogland, op circa 20 minuten afstand van haar huis in Bunschoten.

Ook roept de politie mensen en bedrijven die beschikken over camerabeelden van de omgeving van de Monseigneur van de Weteringstraat in Hoogland of industrieterrein De Kronkels in Bunschoten, met klem op om zich te melden. Opsporing Verzocht kreeg al tijdens de uitzending enkele tientallen tips.

De zaak rond de dood van het meisje Romy kwam niet aan bod; daar zit mogelijk meer schot in. Volgens een woordvoerder van de politie is er "voldoende informatie om verder te rechercheren", waardoor er op dit moment geen vragen aan het publiek zijn.

ANP
De omgeving van de vindplaats van het lichaam van Savannah in Bunschoten

De politie heeft vandaag op industrieterrein De Kronkels gedregd in de buurt van de vindplaats van het lichaam van Savannah, meldt RTV Utrecht. De slootkanten zijn onderzocht met behulp van metaaldetectoren, mogelijk om te zoeken naar een wapen.

Voorgeleiding

Morgen wordt duidelijk wanneer de opgepakte verdachten, inclusief de 14-jarige jongen in verband met de dood van het meisje Romy, worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Donderdagavond wordt in Bunschoten een stille tocht gehouden voor Savannah.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl