Kaarsen, knuffels en kaartjes voor het Oostwende College vandaag ANP

In Bunschoten is donderdagavond een stille tocht voor Savannah, het 14-jarige meisje dat om het leven is gebracht. Vanavond wordt er in Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de zaak.

De school van Savannah heeft een online condoleanceregister geopend. Vanochtend kwamen alle leerlingen samen in de aula van de school. Er werd een minuut stilte gehouden en er werd een filmpje getoond met foto's van Savannah, gemaakt door iemand uit haar klas.

Het schoolplein is opengesteld om bloemen en knuffels neer te leggen. De school probeert verder het reguliere rooster aan te houden.

Leerlingen van Savannahs school leggen bloemen ANP

Romy

Het lesprogramma van de school van Romy, het 14-jarige meisje dat in Achterveld om het leven werd gebracht, is wel aangepast. Tegen het ANP zei de directeur van de school in De Glind dat dat ook te maken heeft met het karakter van de school voor kinderen met gedragsproblemen.

"We moeten als volwassenen onze emoties laten zien en onze hulp aanbieden", zei directeur Jan Hofman gisteren tijdens de herdenking in Hoevelaken. "Uiteindelijk gaat het om hun verdriet."

Hofman is diep getroffen door het verlies van zijn leerling Romy. "Het ging zo goed met haar, het was zo'n fijne leerling", zei hij geëmotioneerd.

'Het was zo'n fijne leerling'

De twee jongens die zijn opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Savannah en Romy zitten nog vast. Vooralsnog wijst niets erop dat de twee zaken iets met elkaar te maken hebben.

STER reclame