AFP
NOS Nieuws

Baby overlijdt na uit riksja te zijn gegooid door verkrachters moeder

In India is een baby van 9 maanden oud om het leven gekomen doordat ze door drie mannen uit een gemotoriseerde riksja is gegooid. De mannen verkrachtten daarna de moeder van het meisje.

De vrouw was in de riksja gestapt, waar op dat moment al twee andere mannen in zaten. De mannen en riksjachauffeur vielen haar meteen aan. Ze schreeuwde het uit, waarop haar kind begon te huilen. De drie mannen wierpen het meisje uit de riksja en wendden zich daarna weer tot de moeder.

De verkrachting gebeurde in Gurgaon, een voorstad van New Delhi. In eerste instantie meldde de vrouw alleen de dood van het kind bij de politie, volgens de politie omdat ze bang was voor de reactie van haar man. Pas later zei ze ook te zijn verkracht.

Seksueel geweld tegen vrouwen is een groot probleem in India. De dodelijke verkrachting van een 23-jarige student in 2012 wakkerde het publieke debat aan en de regering besloot de straffen voor verkrachting te verzwaren. De daders van die verkrachting zijn ter dood veroordeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl