Verkrachte studente India overleden

Een Indiase vrouw heeft haar handen rood geverfd tijdens een demonstratie tegen de groepsverkrachting van een studente in een bus»
Een Indiase vrouw heeft haar handen rood geverfd tijdens een demonstratie tegen de groepsverkrachting van een studente in een bus AFP

De 23-jarige Indiase studente die vorige week maandag in een bus in New Delhi werd mishandeld en verkracht, is aan haar verwondingen bezweken. Ze lag in een ziekenhuis in Singapore.

De studente was samen met haar vriend naar de bioscoop geweest en stapte in een bus. Daar werden de twee geslagen met ijzeren staven; de vrouw werd door zes mannen een uur lang verkracht. Daarna werd het stel uit de rijdende bus gegooid.

De zes vermoedelijke daders, onder wie de buschauffeur, zitten vast.

Orgaanuitval

Door de mishandeling had de vrouw ernstig hersenletsel en zware inwendige verwondingen opgelopen. Na drie operaties in New Delhi werd ze afgelopen donderdag overgebracht naar Singapore, waar haar toestand verder verslechterde.

Uitval van organen is haar uiteindelijk fataal geworden. Haar familie was bij haar toen ze overleed, zegt het ziekenhuis in Singapore in een verklaring. Haar lichaam zal nu weer worden overgevlogen naar India.

Protest

Toen de zaak bekend werd, gingen op veel plaatsen in India mensen de straat op om te protesteren tegen geweld tegen vrouwen. De regering besloot het blinderen van bussen te verbieden en in New Delhi werd meer politie de straat op gestuurd om te patrouilleren.

Ook wil de regering veroordeelde verkrachters publiekelijk aan de schandpaal nagelen door hun namen, adressen en foto's op internet te publiceren.

Donderdag werd bekend dat een Indiaas meisje van 17 na een groepsverkrachting zelfmoord heeft gepleegd. De politie wilde haar aanklacht eerst niet in behandeling nemen, schreef ze in een afscheidsbrief. Later werd, ook door familieleden, sterke druk op haar uitgeoefend om met een van de verkrachters te trouwen.

Deel deze pagina

Audio

  • Michel Maas: overlijden Indiase studente een les voor India De Indiase studente die vorige week in een bus in New Delhi door zes mensen werd verkracht en geslagen, is overleden. De minister... van Binnenlandse Zaken, Shinde, heeft de familie gecondoleerd. Het meisje bezweek aan haar verwondingen in een ziekenhuis in Singapore. De groepsverkrachting van het meisje leidde dit weekend tot veel protest in India. U hoort correspondent Michel Maas.
  • Devi Boerema: daders verkrachting officieel beschuldigd van moord In een groot deel van het centrum van de Indiase hoofdstad New Delhi is een samenscholingsverbod van kracht. De politie is bang... voor rellen na het nieuws van het overlijden van de verkrachte studente. Zij overleed vannacht in een ziekenhuis in Singapore. U hoort correspondent Devi Boerema.
  • Devi Boerema: slecht behandelen van vrouwen is een mentaliteitsprobleem in India De politie in New Delhi in India is bang voor nieuwe protesten nu de studente die slachtoffer werd van een groepsverkrachting is... overleden. De studente werd vorige week maandag in een bus mishandeld en verkracht door zes mannen. Daarna werd ze uit de rijdende bus gegooid. U hoort correspondent Devi Boerema in India.

Video

Extra veiligheidsmaatregelen na dood Indiase student

Gisteravond overleed de vrouw uit India die door meerdere mannen was verkracht. De Indiase politie is nu bang dat de protesten... tegen de behandeling van verkrachte vrouwen uit de hand lopen en voert strengere veiligheidsmaatregelen in.

Video en Audio

Meer video en audio