Rebellen in Daraa bij het ochtendgebed, een paar dagen geleden Reuters

Troepen van de Syrische president Assad hebben zware bombardementen uitgevoerd op delen van de Syrische stad Daraa, niet ver van de grens met Jordanië in het zuidwesten van het land. Volgens lokale activisten zijn er zeker tien luchtaanvallen geweest.

Het vanuit Groot-Brittannië opererende Syrische Observatorium voor de Mensenrechten meldt dat het leger tientallen raketten en vatenbommen heeft gebruikt. De bombardementen lijken volgens het Observatorium gericht op zeker drie delen van de stad waar rebellen zich ophouden.

Het Syrische leger verspreidt beelden waarop bombardementen te zien zijn. Of die opnamen ook echt in Daraa zijn gemaakt, is niet duidelijk.

Over en weer

Gisteren bestookten rebellen in de stad vanaf de grond het regeringsleger. Mogelijk zijn de bombardementen van vandaag een reactie op die aanval. Activisten in de stad zeggen dat er nu over en weer wordt geschoten.

De stad ligt in een van de vier regio's in Syrië waarover de strijdende partijen hebben afgesproken elkaar daar niet te beschieten. Behalve de Syrische regering hebben ook Rusland, Turkije en Iran beloofd hier geen bombardementen uit te voeren.

STER reclame