De politie plaatst hekken bij de vindplaats van het lichaam
NOS NieuwsAangepast

Stoffelijk overschot gevonden in Bunschoten

De politie kan nog niet zeggen of het lichaam dat vanochtend in Bunschoten is gevonden het 14-jarige meisje Savannah is. Zij wordt sinds donderdag vermist.

Het lichaam werd gevonden in het water bij industrieterrein De Kronkels.

Het kan volgens de politie nog een tijd duren voordat de identiteit van het slachtoffer wordt bekendgemaakt. "De onderzoekers ter plekke benaderen het lichaam uiterst voorzichtig. Zorgvuldigheid is van groot belang om eventuele sporen niet te missen of onbedoeld te wissen", meldt de politie.

Als het lichaam is geborgen en geïdentificeerd, wordt eerst de familie ingelicht.

Zoekactie

Vanochtend gingen honderden mensen vrijwillig op zoek naar Savannah. Zij zochten in een ander deel van Bunschoten-Spakenburg dan waar het lichaam werd gevonden. De dode werd niet door een van de vrijwilligers aangetroffen.

De politie werkte niet mee aan de vrijwilligersactie, omdat er geen aanwijzingen waren dat Savannah in de buurt zou zijn geweest van het gebied waar werd gezocht.

Honderden vrijwilligers zoeken naar vermiste Savannah

Vrijdag werd in Achterveld het lichaam van een ander 14-jarig meisje gevonden. Zij is door een misdrijf om het leven gebracht. Achterveld ligt op een kleine twintig kilometer van Bunschoten. De politie zei eerder geen verband te zien tussen de twee zaken, maar er wordt nu toch rekening gehouden "met verschillende scenario's".

Verdachte auto

De politie Midden-Nederland kreeg sinds woensdag twee meldingen over een verdachte zwarte auto. De twee inzittenden zouden meisjes in Soest en in Spakenburg hebben aangesproken en klemgereden.

Mensen die de afgelopen tijd eenzelfde ervaring hadden of meer informatie hebben, wordt gevraagd de politie te bellen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl