De vrijwilligers lopen van Bunschoten richting Amersfoort NOS | Simonis

In Bunschoten zijn vanochtend honderden vrijwilligers samengekomen om te zoeken naar het vermiste meisje Savannah. De 14-jarige wordt sinds donderdag vermist.

De groep vertrekt vanaf de rand van het dorp en loopt naar het zuiden, richting Hoogland. Onder de zoekers zijn inwoners uit het dorp, maar ook veel mensen uit andere delen van het land. Volgens de organisatie zijn er 1500 mensen op de been. Een verslaggever van RTV Utrecht houdt het op honderden vrijwilligers.

Gedood meisje

Savannah zou donderdag naar een vriendin fietsen om huiswerk te maken, maar is niet aangekomen. Haar fiets werd vrijdagmorgen gevonden in Hoogland, in de buurt van Amersfoort.

Gisteren werd het lichaam gevonden van een 14-jarig meisje in Achterveld, dat in de buurt van Bunschoten ligt. Zij is door een misdrijf om het leven gebracht. De politie zegt dat er geen reden is om aan te nemen dat er een connectie is tussen de twee zaken.

'Geen misdrijf'

De politie weet van de vrijwillige zoekactie, maar helpt zelf niet mee met de zoektocht. "Wij hebben geen reden om aan te nemen dat zij in dat gebied verblijft. Wij zoeken naar haar verblijfplaats." De politie gaat er niet van uit dat er sprake is van een misdrijf.

De politie heeft er begrip voor dat mensen iets willen doen. "Dat snappen wij en ondersteunen we." Daarom houden de vrijwilligers contact met de politie. "We zorgen ervoor dat de organisatie de telefoonnummers van de politie heeft en direct belt als de zoekactie iets oplevert", zegt een woordvoerder van de politie.

Tiko van de Groep deed een oproep op Facebook om te zoeken naar het meisje. Daarop kreeg hij onverwacht veel respons. Van de Groep is blij met de grote belangstelling: "We moeten vanuit de gemeenschap gewoon wat betekenen", zegt hij.

De vrijwilligers zullen vooral zoeken in weilanden en sloten. Er vliegen ook twee drones over het gebied, meldt de van RTV Utrecht verslaggever.

De zoektocht heeft op de A1 van Amersfoort richting Amsterdam geleid tot een file. Rijkswaterstaat meldt dat automobilisten langzamer gaan rijden om te kijken wat er aan de hand is in de weilanden. Daardoor is een kijkersfile is ontstaan.

STER reclame