Zwaarbewapende agenten die het afgezette gebied van de aanslag bewaken
NOS NieuwsAangepast

Dodental in Londen naar 7, gebied van aanslag afgegrendeld

De commandant van de Londense politie heeft bekendgemaakt dat het dodental als gevolg van de aanslag van gisteravond is oplopen naar zeven. De omgeving van de aanslag, London Bridge en Borough Market, blijft voorlopig afgesloten voor onderzoek.

Politiecommandant Cressida Dick maakte op een persconferentie bekend dat er nog steeds van wordt uitgegaan dat alle daders van de aanslag zijn uitgeschakeld. Ook uit ooggetuigenverklaringen blijkt dat er sprake was van drie aanvallers. Het grootscheepse politieonderzoek moet uitwijzen wie de daders zijn en of zij door anderen werden geholpen.

Londenaren en toeristen krijgen het advies kalm te blijven en de buurt waar het onderzoek plaatsvindt te vermijden. In heel Londen worden gewapende agenten ingezet voor de veiligheid van het publiek, zei Dick. Ze vroeg iedereen die iets opmerkelijks ziet, contact op te nemen met de speciale anti-terrorisme-hotline.

De politiechef zei desgevraagd ervan overtuigd te zijn dat de politie beschikt over goede informatiebronnen. Ze voegde eraan toe dat de werkwijze na deze aanslag opnieuw wordt geëvalueerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl