Politie Manchester wil profiteurs van benefietconcert aanpakken

Het podium wordt opgebouwd AP

De politie in Manchester overweegt een onderzoek in te stellen naar de ruim 10.000 mensen die ten onrechte een gratis kaartje hebben aangevraagd voor het benefietconcert One Love Manchester.

Het concert is morgenavond in het cricketstadion Old Trafford en is bedoeld om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de zelfmoordaanslag tijdens het concert van Ariana Grande op 22 mei.

14.200 mensen waren bij dat concert. Om hen een hart onder de riem te steken mogen ze gratis naar het benefietconcert. Maar de organisatie heeft 25.000 aanvragen gekregen voor gratis kaartjes.

Strafbaar?

De politie zegt met de organisatoren van het concert te overleggen over maatregelen tegen mensen die ten onrechte een kaartje hebben aangevraagd. Een woordvoerder wilde niet ingaan op die maatregelen of op de vraag of het strafbaar is om een kaartje aan te vragen terwijl je er geen recht op hebt.

12.000 bezoekers van het concert van Grande zouden inmiddels een kaartje hebben gekregen. De organisatie zet zich in om ook de 2200 andere bezoekers nog een kaartje te bezorgen.

Doorverkopen

De overige 35.800 kaartjes waren donderdag binnen twintig minuten uitverkocht. Verschillende handelswebsites hebben al aangekondigd dat ze advertenties van mensen die de kaartjes voor veel geld willen doorverkopen zoveel mogelijk weren.

Op het benefietconcert staan naast Ariana Grande ook onder meer Justin Bieber, Coldplay, Katy Perry en Take That.

STER Reclame