Movistar
NOS WielrennenAangepast

Movistar aan kop in Hammer Series, Sunweb tweede

Movistar gaat na de eerste dag van de Hammer Series, een nieuwe wielerkoers, aan de leiding. Het Spaanse team verzamelde in het zuiden van Limburg veel meer punten (144,8) dan nummer twee Sunweb (98,9), de ploeg van Girowinnaar Tom Dumoulin.

De ploegen van vijf renners konden in de klimkoers punten pakken bij elk van de 11 rondes van 7 kilometer. Voor de eerste tien lagen er punten klaar. De Colombiaan Carlos Betancur van Movistar excelleerde door zeven keer als eerste boven te komen.

Dumoulin eindigde namens Sunweb drie keer als tweede. De Limburger liet zien zijn vorm te hebben behouden na zijn Giro-zege en de daaropvolgende festiviteiten. Vanaf het begin van de koers zat Dumoulin samen met Betancur in een kopgroep.

Dumoulin stapt niet meer op

Na afloop liet Dumoulin weten dat hij de resterende twee dagen van de Hammer Series niet meer in actie komt. Neerlands wielertrots is toe aan rust.

Dumoulin neemt rust na loodzware eerste dag Hammer Series

Bij de Hammer Series draait het niet om de beste renner, maar om de beste ploeg. Het klassement wordt opgemaakt na drie onderdelen, verdeeld over drie dagen. Er is een klimkoers, een sprintkoers en een ploegenachtervolging.

De marge tussen de ploegen na twee dagen wordt omgezet in tijd. Daarmee wordt de startvolgorde met tijdsverschillen bepaald voor het slotstuk.

De sprintkoers van zaterdag, op een vlak parcours rond Sittard-Geleen, bestaat uit 8 rondes van 12,4 kilometer. Zondag volgt de ploegenachtervolging over 50 kilometer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl