NOS WielrennenAangepast

Dumoulin neemt rust na loodzware klimkoers Hammer Series

Tom Dumoulin komt niet meer in actie in de resterende twee dagen van de Hammer Series. "Ik ben echt toe aan rust, ik ben echt moe", zei de winnaar van de Giro d'Italia na de eerste dag van de nieuwe wielerkoers in Limburg.

Hij wordt bij Team Sunweb vervangen door Ramon Sinkeldam.

Dumoulin neemt rust na loodzware eerste dag Hammer Series

Na drie weken Giro en een week lang festiviteiten is de pijp bij de Limburger even leeg. "Vandaag was echt niet normaal. Het is zo anders dan de Giro, meteen volle bak vanaf het begin."

Dumoulin liet zich tijdens de klimkoers, de aftrap van de Hammer Series, veel van voren zien en staat met Sunweb in het tussenklassement op de tweede plaats. Movistar gaat aan de leiding dankzij de sterke Colombiaan Carlos Betancur.

Betancur excelleert in klimkoers Hammer Series

"Ik hing er echt op mijn tandvlees aan", aldus Dumoulin. "Op een gegeven moment kwam ik er een beetje doorheen. Betancur van Movistar was wel echt de sterkste, het is een explosief mannetje. Die explosiviteit ben ik wel een beetje kwijt na drie weken Giro."

Dumoulin is wel te spreken over het nieuwe concept van de Hammer Series. "Of het voor herhaling vatbaar is, moeten jullie bepalen. Ik vond het wel mooi om een keer te doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl