Reuters
NOS Nieuws

British Airways vliegt weer, wel nog kofferchaos

Luchtvaartmaatschappij British Airways vliegt weer volgens het normale schema na de verlammende computerstoring van afgelopen weekeinde. Reizigers moeten nog wel rekening houden met enkele vertragingen.

De vliegmaatschappij moest zaterdag alle vluchten vanaf Heathrow en Gatwick schrappen als gevolg van IT-problemen. De oorzaak was een storing in de stroomvoorziening van de systemen. Gisteren en eergisteren waren er daardoor nog veel geannuleerde en vertraagde vluchten.

British Airways-topman Alex Cruz zegt tegen de BBC dat ruim 75.000 passagiers zijn getroffen door de storing. Zij moesten andere manieren zoeken om op hun bestemming te komen of strandden op een luchthaven.

De telefoons van de klantenservice van de luchtvaartmaatschappij staan roodgloeiend door mensen die hun bagage nog niet hebben. Wereldwijd zijn duizenden koffers nog niet op hun bestemming aangekomen.

De Britse vliegmaatschappij heeft gedupeerde passagiers beloofd de kosten van een onverwachte hotelovernachting en maaltijden te compenseren. Ook mogen reizigers die met de klantenservice hebben gebeld voor hun bagage hun telefoonkosten verhalen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl