EPA
NOS NieuwsAangepast

Wereldwijde computerstoring British Airways houdt aan; geen bewijs voor cyberaanval

De luchtvaartmaatschappij British Airways heeft besloten alle vluchten van vandaag vanaf de luchthavens Heathrow en Gatwick te schrappen. BA kampt sinds het begin van de middag met een wereldwijde computerstoring. Die veroorzaakt ook vertragingen bij vluchten naar het Verenigd Koninkrijk.

Over de hele wereld krijgen passagiers van de Britse maatschappij te maken met lange wachttijden.

De storing treft zowel de passagiers- als de bagagegegevens. British Airways werkt met man en macht aan een oplossing, maar de storing is grondiger dan werd gedacht. Tegen de BBC zegt BA dat er "momenteel geen bewijs is om te denken dat het probleem veroorzaakt is door een cyberaanval".

Druk vliegveld Heathrow stilgevallen door storing

Passagiers wordt aangeraden niet meer naar Heathrow en Gatwick te komen, omdat het daar al extreem druk is en omdat er vandaag geen toestellen meer vertrekken. Duizenden Britten wilden weg voor een lang weekend.

In september vorig jaar had British Airways ook al te kampen met een forse storing. Het computersysteem voor het inchecken viel toen uit. In de hele wereld leidde dat tot lange wachtrijen van BA-passagiers.

Schiphol

Vanaf Schiphol zouden vanmiddag en vanavond vijf vluchten van British Airways naar Londen vertrekken. Twee vluchten naar Heathrow zijn geannuleerd. Een vlucht op Gatwick is zeker twee uur vertraagd.

Om 19.00 uur en om 22.15 uur staan er nog twee vluchten gepland voor Heathrow en Gatwick. Volgens een woordvoerder van Schiphol is het op dit moment onduidelijk of die vluchten doorgaan. Schiphol adviseert reizigers om de website of de app van de luchthaven in de gaten te houden, of contact op te nemen met British Airways.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl