Salman Abedi
NOS NieuwsAangepast

Politie Manchester publiceert foto's van zelfmoordterrorist

De Britse politie heeft een paar foto's vrijgegeven van Salman Abedi, de man die afgelopen maandag in Manchester een zelfmoordaanslag pleegde. De rechercheurs willen meer weten over de dagen voor de aanslag.

De hoop bestaat dat mensen Abedi (22) herkennen en iets kunnen vertellen over waar hij de dagen voor de aanslag heeft gezeten, wat hij heeft gedaan en met wie hij contact heeft gehad.

Het onderzoek heeft al veel informatie opgeleverd over de achtergrond van de aanslag en over Abedi zelf, zegt de politie, maar er zitten nog gaten in die informatie.

Baseballpet

Op de foto's is Abedi te zien op de avond van de aanslag, met een donkergekleurde gewatteerde jas aan en een zwarte baseballpet op. Over zijn schouders zijn de riemen van een rugzak te zien.

De politie wil vooral meer te weten komen over Abedi's verblijfplaats, activiteiten en contacten tussen donderdag 18 mei en maandag 22 mei. Bronnen bij Duitse en Turkse veiligheidsdiensten meldden donderdag dat hij rond die tijd in Istanbul is geweest. Mogelijk is hij ook doorgereisd naar zijn familie in Libië.

IS

Er moet onder meer duidelijk worden of Abedi in opdracht handelde van bijvoorbeeld IS. Die terreurgroep heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist, maar het is niet zeker of IS er daadwerkelijk achter zat.

Bij de aanslag op bezoekers van een concert van de Amerikaanse zangeres Ariana Grande kwamen 22 mensen om het leven. Onder de slachtoffers waren kinderen en ouders die hun kinderen kwamen ophalen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl