ANP

Zangeres Ariana Grande wil een benefietconcert geven in Manchester om geld op te halen voor de slachtoffers en nabestaanden van de aanslag bij haar concert. De 22 mensen die om het leven kwamen in de Manchester Arena waren veelal jonge concertgangers en ouders die hun kinderen kwamen ophalen.

De zangeres liet na de aanslag direct weten het vervolg van haar tour te schrappen, waarna ze terug naar de VS vloog. Nu laat ze van zich horen door middel van een verklaring via haar Twitteraccount.

Ze zegt onder meer dat er niets is dat ze kan doen om de pijn weg te nemen en biedt haar hulp aan. "De compassie, vriendelijkheid, liefde, kracht en eenheid die jullie de afgelopen week hebben laten zien is precies het tegenovergestelde van de gruwelijke intenties die ten grondslag liggen aan zoiets kwaadaardigs als dat wat maandag gebeurde", schrijft ze.

Het concert in Manchester is niet alleen bedoeld om geld op te halen, maar ook om de slachtoffers te eren. Grande schrijft meer details bekend te zullen maken als alles geregeld is.

Ook twitterde ze een site waar wordt opgeroepen om geld te geven voor de slachtoffers en nabestaanden.

De chef van de Britse anti-terreurpolitie liet vandaag weten ervan overtuigd te zijn een groot deel van het netwerk rond dader Salman Abedi te hebben opgepakt.

STER reclame