NOS NieuwsAangepast

Tien namen van slachtoffers Manchester bekend

Bijna anderhalve dag na de aanslag in Manchester worden steeds meer namen bekend van de slachtoffers. Familie en vrienden gebruiken sociale media om te vertellen dat hun naaste om het leven is gekomen.

Inmiddels zijn 10 van de 22 slachtoffers bij naam bekend. Alle slachtoffers zijn geïdentificeerd, maar nog niet alle namen kunnen vanwege de autopsie naar buiten worden gebracht.

"Rust zacht mijn lieve, dierbare, prachtige meisje", schrijft de moeder van Olivia Campbell op Facebook. Zij kreeg vannacht het bericht dat haar dochter van 15 omkwam bij de zelfmoordaanslag. "Ga zingen met de engelen en blijf glimlachen. Mama houdt heel veel van je", schrijft ze verder.

Charlotte Campbell zocht gisteren de publiciteit om hulp te vragen bij het zoeken naar haar dochter. Ze verscheen op tv en deelde een foto van Olivia op Facebook. Ze kon rekenen op veel steun: haar Facebook-oproep werd ruim 136.000 keer gedeeld.

Moeder Campbell vertelt over haar vermiste dochter Olivia

Ook Alison Howe (45) en Lisa Lees (47) overleefden de aanslag niet. De vrouwen stonden na het concert van Ariane Grande samen in de foyer van de Manchester Arena te wachten op hun dochters toen zelfmoordterrorist Salman Abedi zich opblies.

"Ze namen een zorgzame en prachtige moeder en stiefmoeder van ons weg", schrijft Jordan Howe op Facebook. Alison was zijn stiefmoeder. "Ze was geweldig voor ons."

De broer van Lisa Lees schrijft: "Lisa is er niet meer, maar we zullen haar nooit vergeten. Ik houd van je, Lisa en ik mis je verschrikkelijk."

Lisa Lees en Alison Howe

Het zevende slachtoffer is de 32-jarige Kelly Brewster. Nabestaanden vertellen dat Brewster haar lichaam gebruikte om het dochtertje van haar zus te beschermen toen de explosie plaatsvond.

"Kelly was gelukkiger dan ooit en we waren van plan allerlei dingen samen te gaan doen", schrijft haar vriend op Facebook. "Mijn dochter Phoebe zal er helemaal kapot van zijn, net als wij allemaal.

Het Poolse ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat twee landgenoten om het leven zijn gekomen. Angelika (40) en Marcin Klis (42) woonden in York, waar Marcin taxichauffeur was.

Ze waren maandagavond naar de Manchester Arena gekomen om hun dochters Alex en Patricia op te halen. Hun dochters bleven ongedeerd.

Angelika en Marcin Klis namen deze foto kort voor het concert van Ariana Grande

Ook Martyn Hett werd vermist. Sinds gisteravond is duidelijk dat de jongen de aanslag niet heeft overleefd.

Hett ging naar de wc tijdens het concert en kwam niet meer terug. Zijn vriend Stuart Aspinall vroeg op Facebook om hulp.

Stuart Aspinall (links) is op zoek naar zijn vriend Martyn Hett

Twaalf slachtoffers hebben nog geen naam gekregen. Britse media noemen de namen van enkele concertgangers van wie familie of vrienden op sociale media hebben gezegd dat ze vermist zijn.

De vrees is dat het dodental nog verder zal oplopen. Twintig mensen liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis. "Denk aan ernstige schade aan belangrijke organen en zwaar letsel aan ledematen", zei de hoogste gezondheidsfunctionaris van Manchester vanmorgen tegen Sky News.

Gisteren werd de identiteit van drie slachtoffers bekendgemaakt. Saffie (8), Georgina (18) en John (26) hebben het niet overleefd:

Zij kwamen om bij de aanslag in Manchester

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl