NOS Nieuwsโ€ขโ€ขAangepast

De Manchester-slachtoffers: Saffie (8), Georgina (18) en John (26)

Een geliefd meisje, een 'mooie, beste vriend' en een 'lieve jongeman'. Drie van de 22 slachtoffers van de bomaanslag in Manchester zijn bekend: Saffie Rose Roussos (8), Georgina Callander (18) en John Atkinson (26) kwamen bij het concert van Ariana Grande om het leven.

De identiteit van drie slachtoffers is nu bekend: Saffie (8), Georgina (18) en John (26)

"Saffie was een beeldschoon, klein meisje", zegt een leraar van haar school in Leyland tegen Britse media. "Ze was geliefd door iedereen en haar warmte en vriendelijkheid zullen worden gemist."

Het meisje was maandagavond samen met haar moeder en oudere zus bij het concert van Ariana Grande. Vlak na het optreden blies een zelfmoordterrorist zich op in het concertgebouw. De familie deelde wanhopig foto's van Saffie op social media, in een poging de vermiste 8-jarige terug te vinden.

Later vandaag bleek de oproep vergeefs: Saffie is overleden aan haar verwondingen. Haar moeder en zus raakten ook gewond en worden nog behandeld in het ziekenhuis. In totaal liggen er 59 gewonden in acht ziekenhuizen in de omgeving.

Popfan John uit het plaatsje Radcliffe was maandagavond ook bij het concert. Volgens Britse kranten werd de 26-jarige bij het verlaten van het pand getroffen door de aanslag. Vrienden en familie zijn diep bedroefd.

"Net gehoord dat een van mijn goede vrienden, die ik al kende als jonge jongen, is overleden", schrijft Nana Julie Mills op Facebook. "Mijn condoleances voor zijn familie. Rust in vrede John Atkinson."

Een ander voegt daaraan toe: "John, je was een geweldige jongeman geworden, zo lief en bedachtzaam. Je zal worden gemist door iedereen."

Inzamelingsactie begrafenis

Er loopt een crowdfundactie om de familie te ondersteunen bij het betalen van Johns begrafenis. "Ik weet dat de inwoners van Radcliffe de handen ineen kunnen slaan om deze familie te helpen", staat in de beschrijving. Er is al bijna 1900 pond opgehaald (2200 euro).

Het eerste slachtoffer dat een naam kreeg, was Georgina. Ze keek al lang uit naar het concert van haar popidool. De 18-jarige studente had zangeres Ariana Grande al eerder live gezien en was in 2015 trots met haar op de foto gegaan.

Ze woonde in het plaatsje Whittle-le-Woods, ten noordwesten van Manchester. Georgina zat in het tweede jaar van haar opleiding gezondheid en sociale zorg.

"Onze diepste sympathie, gedachten en gebeden gaan uit naar Georgina's vrienden, familie en iedereen die geraakt is door dit verlies", laat haar opleiding weten.

Ook op Twitter wordt vol ongeloof gereageerd op het verlies van Georgina. "Aan mijn mooie, beste vriend. Ik hoop dat je in vrede rust, schat", schrijft een vriendin van de 18-jarige.

Een YouTube-vriend is een crowdfundactie voor Georgina's begrafenis begonnen. In zeven uur tijd is ruim 6500 euro opgehaald. Ook voor de andere slachtoffers wordt op internet gul gegeven. Zo is bij een andere inzamelingsactie voor nabestaanden al bijna een half miljoen euro opgehaald.

Zij kwamen om bij de aanslag in Manchester

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl