De hockeyers van Kampong zijn kampioen
NOS SportAangepast

Kampong kampioen: uit het niets, een sprookje, fantastisch

Oer-Kamponger Constantijn Jonker heeft "bijna geen woorden" nadat Kampong voor het eerst sinds 1985 kampioen is geworden.

"Ik ben op mijn vijfde begonnen bij Kampong en op mijn zestiende debuteerde ik in het eerste", verhaalt Jonker. "Dat was vlak na de degradatie. Met de weg der geleidelijkheid zijn we langzaam naar de top gegaan. Eerst promoveren, daarna linkerrijtje, de play-offs en vorig jaar de EHL gewonnen. Maar dit is het absolute hoogtepunt."

Negen jaar hard werken

Volgens Sander de Wijn is het kampioenschap het resultaat van negen jaar hard werken. "Destijds zijn we begonnen aan een missie en wilden Quirijn Caspers, Jonker en nog een paar jongens van de club oude tijden laten herleven. En vandaag, 32 jaar na het laatste kampioenschap, gebeurt het. Uit het niets. Een sprookje. Fantastisch"

"Anderhalve maand geleden stonden we nog zevende", vertelt De Wijn. "Elke keer moet het twee voor twaalf zijn om iets extra's naar boven te kunnen halen"

Coach Alexander Cox is nog lang niet verzadigd na het kampioenschap en de Europa Cup-winst van vorig seizoen. "We hebben honger naar nog heel veel meer, maar we gaan hier eerst van genieten."

Cox denkt dat de vechtersmentaliteit van zijn ploeg de doorslag heeft gegeven. "En de enorme dosis doorzettingsvermogen dat ons er op moeilijke momenten doorheen trekt."

Jeroen Hertzberger liet zich van zijn sportiefste kant zien en feliciteerde Kampong met het kampioenschap. "Ze hebben het waanzinnig goed gedaan. Op het juiste moment waren ze goed."

Hertzberger zoekt de oorzaak van het verlies van Rotterdam in eigen huis. "We hebben genoeg gecreëerd en voldoende kansen gehad. We hebben ze alleen niet verzilverd. Dat doet pijn."

Rotterdammer Hertzberger: Kampong verdiend kampioen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl