Kampong verslaat Rotterdam en is landskampioen

De hockeyers van Kampong zijn voor het eerst sinds 1985 kampioen geworden. In de finale van de play-offs moest ook de tweede wedstrijd tegen Rotterdam via shoot-outs worden beslist en net als woensdag toonden de Utrechters zich in dat kunstje het meest bedreven.

Rotterdam mist en Kampong is landskampioen

Kampong, twee jaar geleden verliezend finalist tegen Oranje Zwart, eindigde dit seizoen als vierde, rekende in de halve finales van de play-offs dankzij twee uitzeges af met Bloemendaal (de nummer één) en maakte het in de finale in twee duels af.

Woensdag waren er achtien shoot-outs nodig, nu maar tien. Constantijn Jonker miste namens Kampong, Jochem Bakker en Harry Martin namens de thuisploeg.

Twee keer droomstart

Kampong had een droomstart:al na een halve minuut scoorde Bjorn Kellerman met een snoeiharde backhand. Zes minuten later was het weer gelijk door een tip-in van Seve van Ass.

Beide ploegen zochten daarna de aanval en het spel golfde op en neer. Kampong schoot ook na rust uit de startblokken. Constantijn Jonker maakte van dichtbij de 1-2, Kellerman raakte de paal en een corner van Havenga ging net naast.

Daarna nam Rotterdam de regie over en Jeroen Hertzberger, die voor rust een strafbal had gemist en na de pauze een grote kans, scoorde na geklungel in de Kampong-defensie.

In de serie shoot-outs verzuimde Jonker Kampong de titel te bezorgen, maar toen ook Martin faalde, was de titel voor het eerst sinds 1985 binnen.