In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Marechaussee ontdekt 31 illegalen in Hoek van Holland

In Hoek van Holland zijn de afgelopen dagen 31 illegale Albanezen opgepakt die met een veerboot naar Engeland probeerden te komen. Twee van hen zijn nog minderjarig.

De Albanezen deden volgens de marechaussee meerdere pogingen om in groepjes het haventerrein op te komen. Ze klommen over hekken en verstopten zich boven de assen of in de laadruimtes van vrachtwagens.

Speurhonden

Dinsdagnacht leidde een zoekactie bij drie opleggers tot de ontdekking van twaalf Albanezen. Met speurhonden werden er nog eens veertien ontdekt.

Een 24-jarige man dacht de dans te ontspringen door zich uit te geven voor een Roemeen. Hij had een vervalst paspoort, volgens de marechaussee nauwelijks van een echte te onderscheiden.

Alle aangehouden illegalen gaan het vreemdelingentraject in, schrijft RTV Rijnmond. Dat betekent dat wordt bekeken of ze het land uitgezet worden.

Minder verstekelingen

Geregeld worden er in Hoek van Holland verstekelingen aangetroffen. Volgens de marechaussee is het aantal vreemdelingen dat illegaal oversteekt naar Engeland flink afgenomen sinds er meer gecontroleerd wordt. De inzet van speurhonden speelt daarbij een belangrijke rol. Albanezen vormen de grootste groep die wil oversteken.

De meeste illegalen proberen via Hoek van Holland naar Engeland te gaan, de rest via IJmuiden en het Rotterdamse havengebied Europoort.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl