Albanezen vormen de grootste groep die wil oversteken. Anderen kwamen uit onder meer Eritrea, Afghanistan en Vietnam.
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Minder verstekelingen Hoek van Holland door inzet speurhonden

Het aantal vreemdelingen dat illegaal de oversteek naar Engeland probeert te maken, is flink afgenomen. RTV Rijnmond schrijft dat in de eerste drie maanden van dit jaar 220 mensen zijn tegengehouden in Nederlandse havens. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 360.

Speurhonden spelen een belangrijke rol in de daling. De honden controleren de trucks die met de ferry willen gaan, waardoor illegalen die er in zitten weinig kans maken. "Ze ruiken binnen een paar seconden of er mensen in een wagen zitten", zegt Maarten Knol van de marechaussee tegen het AD. "En ze missen bijna niets. Liefst zouden we nog meer honden inzetten, dan zijn we nog actiever."

Vietnam

De afgelopen jaren was er een toename van het aantal verstekelingen in Hoek van Holland. De vreemdelingen klimmen ongezien aan boord van een vrachtwagen en proberen zo de oversteek te maken.

Albanezen vormen de grootste groep die wil oversteken. Anderen kwamen uit onder meer Eritrea, Afghanistan en Vietnam. Een meerderheid probeert dat via Hoek van de Holland, de rest via IJmuiden en het Rotterdamse havengebied Europoort.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl