Dirk Kuijt van Feyenoord viert de 1-0 tijdens de laatste competitiewedstrijd tegen Heracles
NOS VoetbalAangepast

Hattrick Kuijt brengt Feyenoord na 18 jaar weer de landstitel

Een week na het debacle op Woudestein heeft Feyenoord dan toch z'n vijftiende titel veroverd. Met drie goals van Dirk Kuijt, waarvan een in de eerste minuut, versloeg Feyenoord Heracles Almelo met 3-1.

Het droomscenario van de Feyenoordfans: winnen dankzij een treffer van Kuijt, de captain die dit seizoen voor het eerst niet zeker is van een basisplaats. Tegen Heracles startte het boegbeeld wel en hij liet de droom van de fans uitkomen.

Veertig seconden

Binnen veertig seconden had Kuijt zijn goal al te pakken. Bij een snelle inworp van Bart Nieuwkoop gleed Mike te Wierik onderuit, waarna Kuijt de bal keihard in de verre hoek schoot. Een prachtige start die nog mooier werd toen Kuijt stijlvol zwevend met een kopbal voor de 2-0 zorgde.

 • ANP
  Dirk Kuijt heeft de 1-0 gemaakt
 • Pro Shots
  Dirk Kuijt kopt de 2-0 binnen
 • ANP
  Giovanni van Bronckhorst voelt dat het goed zit
 • Pro Shots
  Dirk Kuijt is de held van Feyenoord
 • Pro Shots
  De trieste aftocht van Terence Kongolo

Heracles wist zich pas na een half uur onder de druk van Feyenoord uit te voetballen. Dat leverde enkele dreigende voorzetten op, maar meer ook niet.

Feyenoord hield gemakkelijk stand, maar de kampioen kreeg kort na rust toch een domper te verwerken. Terence Kongolo ging ineens tegen de vlakte met een liesblessure. De verdediger moest met een brancard van het veld. Even later werd het bijna 2-1, maar Reuven Niemeijer volleerde de bal over.

Kans op kans

Feyenoord miste daarna kans op kans, tot in de slotfase. Te Wierik trok Nicolai Jørgensen onderuit, waarna Kuijt vanaf de stip zijn derde doelpunt mocht maken. Alleen het doelpunt van Peter van Ooijen in de slotfase was een smetje, maar daar maalde niemand om.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl