ANP

De spelers van Feyenoord zijn uiteraard dolblij met de landstitel. Voor zichzelf, maar helemaal voor vele duizenden hondstrouwe supporters. Die enorme schare fans staat bekend als Het Legioen. Ook dit seizoen bleken zij als 'twaalfde man' van onschatbare waarde voor Feyenoord.

"En ze hebben mij ook persoonlijk gesteund in een moeilijke periode", zei Tonny Vilhena, die dit seizoen zijn moeder verloor. "Ik gun het hun nog het meeste. We zijn hier een familie en vechten voor elkaar."

Extra kracht

Door Het Legioen wist Eljero Elia dat het vandaag niet mis zou gaan. "Ik wist 100 procent zeker dat we zouden winnen.. Dat komt door De Kuip, die zorgt voor extra kracht."

Joep praat met kersvers kampioenen Elia en Vilhena

Miquel Nelom en Terence Kongolo zijn net als Vilhena afkomstig uit de jeugdopleiding van Feyenoord. Hun zenuwslopende seizoen zit erop en Kongolo legt de festiviteiten vast met een GoPro-camera.

Nelom en Kongolo filmen titelfeest met GoPro

De Australische doelman Brad Jones, die in zijn eerste seizoen bij Feyenoord direct kampioen werd, weet niet of de wedstrijd in zijn land live werd uitgezonden. "Maar dit komt daar wel snel op televisie."

Feyenoord-doelman Jones: dit komt op Australische televisie

Terwijl de festiviteiten in volle gang waren, keek aanvaller Steven Berghuis, die is gehuurd van Watford, al vooruit naar komend seizoen. "Ik wil graag blijven. Feyenoord moet altijd meedoen om de titel. Nu moet je doorpakken en een paar goede spelers erbij halen."

Berghuis vindt dat Feyenoord 'nu moet doorpakken'

"Onbeschrijfelijk dit", liet Rick Karsdorp weten. "Je moet dit echt een keer meemaken. Toch is dit niet echt een goed jaar voor mij. Vorig jaar gaf ik elf assists, dit jaar slechts vier en er waren veel pijntjes."

Karsdorp na landstitel: toch geen goed jaar

STER reclame