NOS Nieuws

Protest tegen vasthouden milieuactivisten Van Gogh Museum

In Amsterdam wordt vanmiddag gedemonstreerd tegen de arrestatie en het vasthouden van milieuactivisten die vrijdag in het Van Gogh Museum werden opgepakt tijdens een protestactie.

De actiegroep Fossil Free Culture eist dat de vier demonstranten die nog vastzitten worden vrijgelaten. Aanhangers van de milieuorganisatie verzamelen zich vanmiddag opnieuw bij het museum.

Vrijdag hield de milieugroep een onaangekondigde demonstratie in het Van Gogh Museum tegen Shell, dat het museum sponsort. "Kunst gesponsord door olie is het niet waard om gezien te worden", zegt Fossil Free Culture op zijn website.

Rietsuiker

Vrouwen in witte jurken stonden op de trap van het museum en dronken een goedje dat op olie moest lijken. Dat spul viel op de grond en de demonstranten zitten vast voor vernieling en het binnendringen van een gebouw.

De actievoerders zeggen dat de zwarte vloeistof gemaakt is van rietsuiker en dat het onschuldig is. In totaal werden vrijdag acht mensen opgepakt. De vier vrouwen die nog vast zitten, zouden hun naam niet hebben willen zeggen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl