Na champagnedouche mag Conte persconferentie niet afmaken

Chelsea-coach Antonio Conte kon vrijdagavond zijn geluk niet op na het behalen van de landstitel met de Londense club. Door een 1-0 zege bij West Bromwich Albion werd de titel veiliggesteld.

Na afloop roemde de Italiaanse trainer vooral de veerkracht van de hele club.

"Je moet niet vergeten dat het vorig seizoen erg slecht ging. Voor de club, de spelers en de fans. Om dan een jaar later deze triomf te vieren, in een competitie met grote teams, geweldige spelers en geweldige managers, is fantastisch. De club had veel vertrouwen in mij, het is voor mij dan ook heel belangrijk dat ik de club op deze manier heb terug kunnen betalen."

Volgens Conte was de 3-0 nederlaag bij Arsenal op 24 september het omslagpunt. Hij veranderde naar een 3-4-3-systeem. Daarna kwamen de resultaten. "Die beslissing veranderde ons seizoen. In mijn hoofd was er de optie om 3-4-3 te gaan spelen, omdat ik wist dat we er de spelers voor hadden."

Champagnedouche

Na een champagnedouche in de kleedkamer stond de Italiaan de pers te woord in zijn trainingsoutfit, maar dat deerde hem niet. "Mijn pak is geruïneerd, maar ik geniet hier erg van. Wanneer je veel passie, enthousiasme en uren in je werk steekt, mag je best wel genieten van het moment."

Alsof dat nog niet genoeg was werd de persconferentie verstoord door Diego Costa en David Luiz die de verbouwereerde Italiaan meenamen om het feestje verder te vieren.

STER reclame