Ontlading bij Cesc Fàbregas
NOS VoetbalAangepast

Belg Batshuayi maakt Chelsea met late treffer kampioen

Chelsea heeft voor de zesde keer de landstitel in Engeland veroverd. 'The Blues' moesten nog drie punten pakken in drie duels en voldeden bij de eerste gelegenheid al aan de opdracht door met 1-0 te winnen bij West Bromwich Albion.

WBA was duidelijk niet van zins mee te werken aan het kampioensfeest en met tien man achterin werd geprobeerd het team van coach Antonio Conte van scoren af te houden. Er vielen toch wat gaatjes en Cesc Fàbregas was voor rust twee keer dicht bij de openingstreffer.

Uitgerekend Batshuayi doet het

Nadat José Salomón Rondón en Nacer Chadli namens WBA kansen onbenut hadden gelaten, viel vijf minuten voor tijd de bevrijdende treffer alsnog voor Chelsea. César Azpilicueta zette voor en Michy Batshuayi gleed de bal binnen.

De Belgische spits kwam deze zomer voor 40 miljoen euro over van Olympique Marseille, maar kon nog niet overtuigen in Londen. Hij speelde voor vandaag in de Premier League slechts 106 minuten en zijn laatste competitiegoal maakte hij in speelronde twee.

Antonio Conte komt door de titel in een fraai rijtje terecht van trainers die in hun eerste seizoen direct het kampioenschap in de Premier League pakten. Na Carlo Ancelotti (Chelsea), José Mourinho (Chelsea) en Manuel Pellegrini (Manchester City) is de Italiaan de vierde coach die het lukt.

Chelsea moest van ver komen. Een jaar geleden werd er bij de club zelfs nog even gevreesd voor degradatie, vloog Mourinho eruit en finishte interim-trainer Guus Hiddink uiteindelijk als tiende. Het maakt de prestatie van Conte nog knapper.

Clubicoon John Terry neemt met de landstitel afscheid in stijl. De 36-jarige verdediger liet eerder weten de club na 22 jaar te verlaten. Hij werd na afloop door de andere spelers opgetild en in de lucht gegooid.

  • Pro Shots
    De spelers van Chelsea gooien John Terry de lucht in
  • Pro Shots
    De spelers van Chelsea vieren de titel met een buikschuiver
  • Pro Shots
    Ook trainer Antonio Conte vier het feest mee
  • Pro Shots
    De spelers van Chelsea vieren de landstitel
  • Pro Shots
    Willian en David Luiz
  • Pro Shots
    De winnaar van de Premier League 2016/2017: Chelsea

Ook Nathan Aké mag zich kampioen van Engeland noemen. De Nederlandse verdediger werd halverwege het seizoen door Conte teruggehaald van Bournemouth, waar hij op huurbasis speelde. Het aandeel van de Nederlander is wel miniem: sinds zijn terugkeer speelde hij slechts acht minuten.

Het seizoen kan voor Chelsea nog mooier worden. Op 27 mei staat de ploeg namelijk in de finale van de FA Cup, waarin stadgenoot Arsenal de tegenstander is.

Ook het Everton van Ronald Koeman kwam vandaag in actie. Tegen Watford wonnen zijn manschappen het laatste thuisduel van het seizoen met 1-0 door een doelpunt van Ross Barkley.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl