ANP
NOS VoetbalAangepast

Na moeilijke dagen gaat El Ahmadi voor mooiste dag uit zijn carrière

Het debacle van Woudestein. Het was een harde klap, een fikse dreun, maar geen knock-out voor Feyenoord. De Rotterdammers moesten er even van bekomen, maar gingen al snel op zoek naar de knop, want die moest worden omgezet.

Als aanjager, inspirator en een van de leiders van de groep had Karim El Ahmadi het lastig daags na de 3-0 nederlaag bij Excelsior. "Maandag en dinsdag was het een beetje moeilijk allemaal. Het was een grote teleurstelling voor iedereen", erkent de middenvelder.

Met zijn 32 jaar is El Ahmadi een ervaren speler, maar ook hij heeft geen verklaring voor het drama van vorige week. "We hebben niet gespeeld zoals we normaal doen. Als we dat wel hadden gedaan, hadden we die wedstrijd gewonnen."

El Ahmadi: zondag wordt misschien wel de mooiste dag uit mijn carrière

Hoe dan ook, met nog één speelronde te gaan staat Feyenoord nog altijd op poleposition voor de landstitel. De zeperd in Kralingen was een incident, wil El Ahmadi doen geloven. "We zijn profs en hebben dit seizoen al laten zien dat we na een tegenslag weer kunnen presteren."

Sterk na nederlaag

Daarin heeft hij gelijk. Feyenoord verloor dit seizoen vier keer in de eredivisie en telkens werd het duel na de nederlaag gewonnen. Na de nederlaag bij Sparta begin maart speelde het elftal van Giovanni van Bronckhorst een sterke wedstrijd tegen AZ (5-2 winst).

En wat te denken van de klinkende 8-0 zege tegen Go Ahead Eagles in De Kuip, drie dagen na de nederlaag bij Ajax? Het zorgt in aanloop naar het duel met Heracles Almelo voor vertrouwen bij de Rotterdamse koploper.

"We hebben vertrouwen en staan niet voor niets al 33 duels op één. We moeten gewoon met de borst vooruit spelen. Met het publiek erachter komt het goed."

Karim El Ahmadi: de motor van Feyenoord

Maar de tweede aanvoerder waarschuwt zichzelf en zijn ploeggenoten ook. "De grootste tegenstander zondag zijn wij zelf. Dat hebben we tegen Excelsior gezien. Als we wat minder zijn, hebben we het tegen iedereen moeilijk."

De opdracht is helder: winnen van Heracles en het eerste Rotterdamse kampioenschap sinds 1999 is een feit. En dan komt er naast de beker van vorig seizoen nog een prijs op de erelijst van El Ahmadi. "Zondag wordt misschien wel de mooiste dag uit mijn carrière."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl