Giovanni van Bronckhorst
NOS VoetbalAangepast

Van Bronckhorst: alles of niets voor Feyenoord

De klap van de nederlaag bij Excelsior dreunde nog wel even na bij Feyenoord. Maar na twee nachten met weinig slaap, een etentje met de selectie en een boottochtje zijn de Rotterdammers klaar voor de herkansing, aldus trainer Giovanni van Bronckhorst.

"Natuurlijk was er teleurstelling, maar we krijgen de kans dat te herstellen en ons doel nu wél te behalen", stelt de Feyenoord-trainer. "We bevinden ons nog steeds in een fantastische positie: bovenaan met nog één wedstrijd te gaan. Met een overwinning zijn we kampioen van Nederland."

Tonny Vilhena is er zondag tegen Heracles vanwege een schorsing niet bij. "Jammer voor Tonny en voor ons dat hij niet kan spelen, maar we zullen gewoon een andere speler opstellen hoor'', zei Van Bronckhorst. "Wie dat wordt? Daar zeg ik niets over.'' Dirk Kuijt lijkt de voornaamste kandidaat, maar ook Bart Nieuwkoop en Renato Tapia zijn mogelijkheden.

Van Bronckhorst: rust rondom de ploeg

Waar het zondag precies misging bij Excelsior, blijft onduidelijk. "Het is moeilijk om daar een vinger op te leggen. We moeten komende zondag gewoon doen wat we altijd doen. Vorige week was dat niet voldoende. Maar zondag zal dat anders zijn. Het is alles of niets, in ons eigen stadion, waar het publiek vol achter ons zal staan."

Ajax of OG3NE?

Het succes van Ajax, dat zich gisteravond plaatste voor de finale van de Europa League, heeft geen invloed op de voorbereiding van Feyenoord, stelde Van Bronckhorst. "Wij richten ons op het kampioenschap." Maar de Feyenoord-trainer had natuurlijk wel gekeken naar de wedstrijd in Lyon.

"Ik hoorde in de keuken dat OG3NE was begonnen bij het Eurovisie Songfestival, dus toen heb ik toch maar even daarnaar gekeken. Toen ik terugschakelde stond het 1-0 voor Ajax."

"Het is mooi dat beide de finale hebben gehaald, maar ik heb natuurlijk vooral voetbal gekeken. We kunnen trots zijn dat we een Nederlandse club in Europa in de finale hebben. Dat was jaren geleden en is dus heel positief."

Van Bronckhorst: alles of niets voor Feyenoord

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl