Een toestel van Delta Airlines
NOS NieuwsAangepast

Wéér een luchtvaartrel: 'jullie gaan de gevangenis in'

Familie Schear uit Amerika was er helemaal klaar voor. De vier tickets waren geboekt en ze zaten zelfs al in het vliegtuig. Toch ging hun reis naar Los Angeles niet door. Het stel dat met twee peuters reisde, werd door Delta Air Lines gedwongen het toestel te verlaten.

Het gezin werd van boord gehaald omdat ze een extra stoel hadden geboekt voor hun 2-jarige peuter en zelf een autostoeltje hadden meegebracht. Het stoeltje werd op de stoel vastgezet, zodat hun peuter niet de hele reis op schoot hoefde. Maar dat mocht niet, de peuter moest gewoon op schoot, vertelt de politie tegen verscheidene media.

Het blijft onduidelijk of dit de echte reden was. De extra stoel stond namelijk op naam van hun oudere zoon, die niet meereisde.

De vrouw van het gezin filmde het tafereel, dat zich drie weken geleden afspeelde. Woensdag verscheen deze video op YouTube.

'Het is een misdrijf als u niet luistert'

In het filmpje zegt een bemanningslid dat het stel in de gevangenis terechtkomt als het niet meewerkt. De man reageert vervolgens zwaar geïrriteerd. "Dus mijn vrouw en ik komen hier in Hawaï in de cel, en mijn kinderen dan?" Volgens de cabinemedewerker hoeft de man daar niet over in te zitten, want "de kinderen zullen worden overgeplaatst naar de jeugdbescherming".

Onder vuur

De vier stoelen werden vervolgens opgevuld door passagiers die een ticket hadden, maar in eerste instantie geen plek, vertelt de man. De vlucht was namelijk overboekt.

Het is de derde keer in korte tijd dat een luchtvaartmaatschappij onder vuur komt vanwege hun beleid. Drie weken geleden werd een passagier in Chicago met geweld uit een vliegtuig gezet. Het toestel van United Airlines was overboekt en de man weigerde vrijwillig zijn stoel op te geven. Een week later werd een verloofd stel op weg naar hun bruiloft door dezelfde luchtvaartmaatschappij een vliegtuig uit gezet.

Excuses

Delta Air Lines heeft inmiddels op het incident gereageerd. De maatschappij heeft de tickets vergoed en excuses aangeboden, maar verder geen uitleg gegeven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl