Groepsverkrachtingen komen vaker voor in India.
NOS Nieuws

Daders fatale groepsverkrachting definitief ter dood veroordeeld

Vier Indiase mannen die een vrouw in een bus hebben verkracht en vermoord, hebben definitief de doodstraf opgelegd gekregen. Dat heeft de hoogste rechtbank in India besloten.

Vijf mannen en een minderjarige lokten de 23-jarige studente en haar vriend in een busje in New Delhi. De daders verkrachtten de vrouw en sloegen de twee met stalen pijpen. Daarna werden ze uit de auto gegooid. Na twee weken in het ziekenhuis overleed de studente aan ernstige interne verwondingen.

Een dader weer vrij

De groepsverkrachting leidde wereldwijd tot protest. In India braken massaal protesten uit. Alleen al in New Delhi gingen tienduizenden mensen de straat op. Daarop besloot de regering de straffen voor verkrachting te verzwaren.

De minderjarige kreeg eerder al een lichtere straf en is inmiddels weer op vrije voeten. Een andere dader pleegde zelfmoord in zijn cel.

De overige daders kregen eerder al de doodstraf opgelegd. De hoogste rechtbank heeft dat vonnis nu bekrachtigd.

Een van de rechters noemde de misdaad barbaars. Na de uitspraak brak er in de drukbezochte rechtszaal applaus uit. De vader van het slachtoffer zei dat de uitspraak niet alleen voor zijn familie een overwinning was, "het is een overwinning voor elke vrouw in ons land", zei hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl