Groepsverkrachtingen komen vaker voor in India AFP

Een van de zes daders van een dodelijke groepsverkrachting in India is vrijgelaten. Het is een man van 20 die minderjarig was toen hij werd opgepakt. Om die reden kreeg hij een lagere straf, die hij nu heeft uitgezeten.

In New Delhi gingen meer dan honderd mensen protesteren tegen zijn vrijlating, onder wie de ouders van het slachtoffer. Volgens hen heeft de criminaliteit gewonnen.

Dader dodelijke groepsverkrachting India vrij

De andere vijf daders werden veroordeeld tot de doodstraf. Een van hen pleegde eerder al zelfmoord in zijn cel. De andere vier zijn nog in afwachting van hun straf. Een van hen zei ruim een half jaar geleden dat hij geen spijt heeft van zijn daad.

Straffen

Bij de verkrachting in december 2012 kwam een studente van 23 jaar om het leven. Zij en haar vriend werden aangevallen in een bus. Vervolgens werd de vrouw verkracht en mishandeld. Daarna werden de twee uit de bus gegooid.

De vrouw overleed twee weken later in een ziekenhuis in Singapore.

De groepsverkrachting leidde wereldwijd tot protest. In New Delhi gingen tienduizenden mensen de straat op. De regering besloot daarna de straffen voor verkrachting te verzwaren.

STER reclame