Roda JC legt overname voorlopig stil

Aangepast
Aleksej Korotajev wordt welkom geheten door directeur Wim Collaerd ANP

Roda JC heeft het proces rond de beoogde overname door de Zwitserse-Russische investeerder Aleksej Korotajev voorlopig stilgelegd. De club heeft dat besloten naar aanleiding van de aanhouding van Korotajev in Dubai. De zakenman zit al sinds 10 februari vast wegens het uitschrijven van een ongedekte cheque.

Roda JC schrijft in een verklaring dat de club pas woensdagavond op de hoogte is gebracht van de situatie rond Korotajev, die zich aan het begin van het jaar in Kerkrade meldde en een minderheidsbelang in de club nam.

Voorovereenkomsten

De clubleiding van Roda JC geeft aan dat er met Korotajev uitsluitend voorovereenkomsten zijn getekend en dat de zakenman vervolgens aan zijn financiƫle verplichtingen heeft voldaan. "De aandelenoverdracht heeft echter nog niet plaatsgevonden."

Dat laatste betekent dat de huidige eigenaar Frits Schrouff, die de club in 2015 voor negen miljoen euro kocht, nog steeds 99,8 procent van de aandelen in bezit heeft.

Roda JC is in de eredivisie nog verwikkeld in een spannende degradatiestrijd. Zondag speelt de club thuis tegen Willem II.

STER Reclame