NOS NieuwsAangepast

Facebook heeft al bijna 2 miljard gebruikers

Het grootste sociale netwerk ter wereld zal waarschijnlijk binnenkort de mijlpaal van 2 miljard maandelijks actieve gebruikers bereiken. Facebook meldde bij het bekendmaken van zijn kwartaalcijfers dat het er nu 1,94 miljard heeft.

Daarmee is de kans aanwezig dat het platform in minder dan twee jaar een extra miljard gebruikers erbij krijgt. Topman Mark Zuckerberg maakte de mijlpaal van 1 miljard in augustus 2015 bekend.

WhatsApp en Facebook Messenger hebben 1,2 miljard gebruikers en Instagram passeerde onlangs de 700 miljoen.

50 procent meer omzet

Facebook liet verder weten dat het in de eerste drie maanden van 2017 een omzet had van iets meer dan 8 miljard dollar. Dat is 50 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan analisten hadden verwacht. Het bedrijf verdient vooral geld aan mobiele advertenties.

Tijdens de presentatie van kwartaalcijfers bleek WhatsApp, waar Facebook sinds 2014 eigenaar van is, last te hebben van een storing. Die was in de loop van de nacht verholpen.

Maatregelen Facebook Live

Een paar uur voor de presentatie kondigde het bedrijf aan dat het 3000 extra mensen gaat inzetten om op Facebook berichten en video's te monitoren. Facebook lag de laatste weken onder vuur, onder meer omdat Facebook Live twee keer werd gebruikt bij het plegen van een moord.

In Cleveland gebruikte Steve Stephens de functionaliteit om een moord te bekennen en in Thailand filmde een man live hoe hij zijn 11 maanden oude dochtertje om het leven bracht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl