Marine Le Pen
NOS NieuwsAangepast

Marine Le Pen kopieert toespraak van rivaal Fillon

De Franse rechts-populistische politica Marine Le Pen heeft delen van een toespraak van haar politieke rechtse rivaal François Fillon letterlijk overgenomen. Haar medewerkers geven dat na kritiek toe, maar claimen dat Le Pen dat met een knipoog deed en debat wilde uitlokken.

Fillon stelde tijdens zijn toespraak op 15 april de Franse identiteit ter discussie. Le Pen deed dat gisteren tijdens haar toespraak ook en gebruikte dezelfde zinnen als Fillon.

Fillon en Le Pen

Zo had Le Pen het net als Fillon over de "drie maritieme grenzen met het Kanaal, de Noordzee en de Atlantische Oceaan". Ook zei ze "Italië, onze zuster" toen ze het over de Franse banden met dat land had.

Presidentsverkiezingen

Verder citeerde de presidentskandidaat en Front National-leider de Franse oud-premier Clemenceau, die zei dat Frankrijk altijd de "soldaat van het ideaal" zal zijn. Fillon, intussen afgevallen in de strijd, gebruikte twee weken geleden hetzelfde citaat.

In de eerste ronde haalde Le Pen ruim 21 procent van de stemmen, 2 procent minder dan Emmanuel Macron. Op 7 mei moet ze een meerderheid van de kiezers achter zich krijgen om president te worden. Het lijkt erop dat ze de strijd gaat verliezen van Macron.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl