VVD-voorzitter Henry Keizer
NOS NieuwsAangepast

VVD-top wordt bijgepraat over 'affaire-Keizer'

De VVD-top wordt morgenavond op het partijbureau bijgepraat over wat de affaire-Keizer is gaan heten. Het overleg gaat over het onderzoek dat de eigen integriteitscommissie van de partij doet naar voorzitter Henry Keizer, die in opspraak is gekomen door de gang van zaken bij de aankoop van zijn crematoriumbedrijf.

Bij het overleg zijn leden van het hoofdbestuur en voorzitters van de regiobesturen, de VVD-fractievoorzitters in de Eerste en Tweede Kamer en partijleider Mark Rutte aanwezig.

De kans is volgens politiek verslaggever Wilco Boom klein dat de partijtop morgen te horen krijgt wanneer het integriteitsonderzoek onder leiding van commissaris van de koning Willibrord van Beek klaar zal zijn. "Daar is nog geen zicht op. De duur en de opzet van het onderzoek zijn nog niet bekend."

Herkozen

De vraag is ook of op de ledenvergadering van de VVD op 19 en 20 mei de verkiezing van een nieuwe voorzitter doorgaat Keizer hoopt dat hij dan wordt herkozen, hij is de enige kandidaat. Zelf vindt hij dat hem inzake de koop van zijn crematoriumbedrijf niets te verwijten valt.

"Het lijkt niet uitgesloten dat de verkiezing wordt uitgesteld", zegt Boom, "maar daar is nog geen besluit over genomen. Er is de partij veel aan gelegen om de zaak grondig en met expertise te onderzoeken, om te voorkomen dat er vragen over blijven komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl