EPA
NOS SportAangepast

F1-team Sauber vanaf 2018 met 'ramp-motor' Honda

Het Formule 1-team van Sauber rijdt vanaf volgend seizoen met de veelbekritiseerde motoren van Honda. De Zwitserse renstal beëindigt hiermee een jarenlange samenwerking met Ferrari als motorleverancier.

Honda wordt daarmee verantwoordelijk voor de motoren van de tot nu toe slechtst presterende teams in de Formule 1. De Japanse krachtbronnen maken dit jaar een zeer onbetrouwbare indruk bij het team van McLaren.

Je kunt de stap van Sauber niet anders uitleggen dan een geldkwestie.

Commentator Louis Dekker

Coureurs Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne hebben de grootste moeite om met hun auto's een fatsoenlijk resultaat neer te zetten. Alleen de Belg haalde tot nu toe in Melbourne de finish.

Vandoorne moest in het prille Formule 1-jaar - dat pas drie races onderweg is - al vier keer van motor wisselen. Oud-wereldkampioen Alonso sprak tijdens de Grand Prix van Bahrein over de slechtste auto uit zijn loopbaan.

EPA
Fernando Alosno

Geldkwestie en meer data

"Je kunt de stap van Sauber niet anders uitleggen dan een geldkwestie. De Honda-motoren zijn op dit moment door alle gebeurtenissen vermoedelijk een stuk goedkoper dan die van Ferrari", reageert Formule 1-commentator Louis Dekker.

"Er is ook geen enkele sportieve redenen te bedenken waarom de keuze op Honda zou zijn gevallen. Het enige positieve aan dit nieuws is dat Honda in de toekomst de beschikking krijgt over meer data: vier in plaats van twee auto's."

Grand Prix van Rusland

De slechte staat van de Honda-motor blijkt dit weekend ook bij de Grand Prix van Rusland. Vandoorne start door een motorwissel op de twintigste en laatste plaats en Alonso begint op de vijftiende plek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl