Koning gunt klein kijkje in privéfeestje

Willem-Alexander en Máxima dansen op het feest RVD

Koning Willem-Alexander heeft twee foto's vrijgegeven van het privéfeest ter ere van zijn vijftigste verjaardag. Hij vierde het gisteravond in aanwezigheid van familie en (koninklijke) vrienden in Den Haag.

Op de ene foto is te zien hoe Willem-Alexander met Máxima danst op het feest. Op de andere poseert hij met zijn gezin voor het Koninklijk Staldepartement, waar de bijeenkomst werd gehouden.

Er zouden ongeveer 200 tot 250 gasten aanwezig zijn geweest op het besloten feest. Geen van hen is te zien op de vrijgegeven foto's.

Het koninklijk gezin bij het Staldepartement RVD/Jeroen van der Meyde.

De tientallen oranjefans die probeerden bij paleis Noordeinde een glimp op te vangen van de gasten zagen de prinsen Pieter-Christiaan en Floris arriveren per auto en de bus met de Aga Khan, prins Carlos en prinses Mabel. Ook prinses Beatrix en prinses Margriet waren aanwezig.

1/7Koning Felipe en Letizia vertrekken bij Hotel Des Indes ANP
2/7Prinses Beatrix op weg naar het feest ANP
3/7Prins Floris en zijn vrouw Aimee ANP
4/7Prins Constantijn en prinses Laurentien komen met hun kinderen aan ANP
5/7Prinses Laurentien zwaait naar de wachtenden ANP
6/7Prins Pieter-Christiaan en zijn vrouw Anita ANP
7/7Pieter van Vollenhoven komt aan ANP

Andere koninklijke gasten bleven bij het paleis uit zicht, zoals de Spaanse koning Felipe en zijn vrouw Letizia, de Deense en Noorse kroonprinsen Frederik en Haakon en de Zweedse kroonprinses Victoria.

Vandaag sluit de koning de festiviteiten af met een brunch voor zijn gasten in villa Eikenhorst. Daarmee komen drie dagen van festiviteiten tot een einde. Het gezin is dan vrij tot 4 mei.