NOS SportAangepast

Thorsdottir verrast met EK-zilver op balk, Wevers vijfde

Eythora Thorsdottir heeft bij de EK turnen in het Roemeense Cluj verrassend de zilveren medaille gepakt op het onderdeel balk. De 18-jarige turnster hoefde met een score van 14,066 alleen de Roemeense Catalina Ponor voor te laten.

De 29-jarige Ponor greep met 14,566 haar achtste Europese titel en haar vijfde op balk. Haar landgenote Larisa Iordache pakte de bronzen plak met 13,966.

Zenuwachtige finale

De spanning bracht menig turnster aan het wankelen, maar dat gold niet voor Thorsdottir, die vrijwel perfect turnde. Na haar bracht de gelouterde Ponor haar fans in extase met een indrukwekkende oefening, die goed was voor goud.

Olympisch kampioene Sanne Wevers greep naast eremetaal. Ook zij wankelde enkele keren, waarna een goede afsprong haar niet kon redden. Ze werd vijfde met een score van 13,341.

"Ik mis nog routine", vertelde Wevers na afloop. "Het begin was al niet lekker en dan keldert de moeilijkheid van mijn oefening meteen. Dat is zonde. Nu is het vooral nog zoeken naar wat wel en niet werkt. Vandaag was het in ieder geval niet goed genoeg."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl