Haase weer te sterk voor Dzumhur

Aangepast
Robin Haase EPA

Robin Haase is dinsdag in Monte Carlo goed aan zijn gravelseizoen begonnen. In de eerste ronde van het masterstoernooi boekte hij in twee sets een overtuigende zege op de Bosniër Damir Dzumhur: 6-3, 6-2. De partij nam slechts een uur in beslag.

De wedstrijd was een herhaling van het duel in de Davis Cup van ruim een week geleden in Zenica. Haase bezorgde de Nederlandse ploeg toen, ondanks gevloek en getier van de Bosniër, in vijf sets het beslissende derde punt.

In Monaco liepen de gemoederen niet zo hoog op. Haase had de partij ditmaal ook al in iets meer dan een uur in de knip. In de eerste set repareerde Dzumhur nog wel een 3-0 achterstand, maar vervolgens verloor hij vijf games op rij. Daarmee was zijn verzet gebroken. Vorig jaar speelde Haase in Monte Carlo ook tegen Dzumhur in de eerste ronde. Toen verloor hij nog met 6-2 en 6-0.

Thiem volgende tegenstander

Haase zou het toernooi eigenlijk beginnen met een partij tegen de Argentijn Federico Delbonis, maar die trok zich kort voor de ontmoeting geblesseerd terug. In de volgende ronde treft Haase de als zesde geplaatste Dominic Thiem, die in de eerste ronde een bye had.