Steve Stephens
NOS NieuwsAangepast

Politie VS zoekt in vijf staten naar Facebook-moordenaar

De klopjacht op de Amerikaan die een bejaarde man doodschoot en daar een filmpje van postte op Facebook, heeft zich uitgebreid naar vijf Amerikaanse staten. Steve Stephens pleegde de moord in Cleveland, maar er zijn aanwijzingen dat hij zo ver mogelijk probeert te reizen. De politie concludeert dat uit de gegevens van zijn mobiele telefoon.

De 37-jarige Stephens zei op Facebook dat hij meer mensen heeft vermoord en dat hij ermee doorgaat totdat hij wordt gepakt. Het lijkt erop dat Stephens de 74-jarige man die hij doodschoot niet kende en dat hij op straat een willekeurig slachtoffer zocht.

Jongerenmentor

Het slachtoffer was op de terugweg van een paasontbijt bij zijn zoon en schoondochter. Het filmpje van de moord op de man stond urenlang online, maar is inmiddels verwijderd.

De politie heeft Stephens zondag, na zijn daad, aan de telefoon gehad en geprobeerd hem over te halen zich aan te geven. Stephens heeft geen strafblad en de politie weet niets van de andere moorden die hij beweert te hebben gepleegd. Hij was tot 2008 coach bij een bureau voor jongeren met gedragsproblemen.

De zoektocht naar Stephens heeft zich van Ohio uitgebreid naar de staten Pennsylvania, New York, Indiana en Michigan. Er is een beloning van 50.000 dollar uitgeloofd voor de gouden tip.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl