Steve Stephens
NOS NieuwsAangepast

Amerikaan zet moord op Facebook, dreigt met meer geweld

De politie van de Amerikaanse stad Cleveland is op jacht naar een man die een moord op Facebook heeft gezet. De man zegt dat hij meer mensen heeft vermoord en dreigt "door te gaan tot ze me pakken".

De man plaatste op Facebook een video waarin te zien is hoe hij uit een auto stapt en richting een oudere man loopt. Hij vraagt de man de naam te noemen van een vrouw, "want door haar gaat dit met jou gebeuren". Daarop richt hij een pistool op de man en schiet hem dood.

Het filmpje Easter day slaughter stond urenlang online maar is inmiddels verwijderd. Volgens de politie was het slachtoffer 78 jaar oud en was hij geen bekende van de dader. Zijn nabestaanden zeiden later dat hij op weg was naar huis, na een paasmaaltijd met familie.

Reactie familie Cleveland

Korte tijd later plaatste de dader een filmpje waarin hij zijn verbazing uitsprak over commentaren waarin getwijfeld werd of de moordbeelden echt waren. "Iedereen vraagt zich af of het echt is. Niemand gelooft dat het waar is. Idioot."

Hij zei verder dat hij dertien mensen heeft gedood, "en ik ben op weg naar de veertiende". De politie van Cleveland zegt dat er niet meer slachtoffers zijn gevonden.

Amerikaan zet moord op Facebook, dreigt met meer geweld

Inwoners van Cleveland is gevraagd uit te kijken naar een witte of roomkleurige SUV met een tijdelijk nummerbord. De politie waarschuwt dat de man vuurwapengevaarlijk is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl